TeamSwift

Home of the Suzuki mini-compacts ! Your Home for all things Suzuki Swift, Geo Metro, Holden Barina, Chevy Sprint, Pontiac Firefly, and Suzuki Cultus. TeamSwift is a technical performance oriented community!
It is currently Wed Oct 18, 2017 1:47 am

Underbody braces, turbos and more!

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Wheel hop problem
PostPosted: Thu May 29, 2014 7:00 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 01, 2008 9:46 pm
Posts: 804
Location: Great Falls ,Mt.
Every now and then I get a little crazy and smoke the tire on my GT. When it gets to spinning it has some serious wheel hop and I know what that can do to a tranny. Is there any way to cure this other than taking off slower ?


Ken.............


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wheel hop problem
PostPosted: Thu May 29, 2014 7:28 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 27, 2004 4:15 pm
Posts: 3130
Location: Brantford, Ontario, Canada
solid rear mount =)
bigger tires :mrgreen:

_________________
93 Swift GT White 3Tech cams, Sandro's chip, Lightned flywheel, Genie exhaust, Cultus header, Intrax springs.
08 Civic Wife's car


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wheel hop problem
PostPosted: Thu May 29, 2014 10:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed May 22, 2013 11:47 am
Posts: 19
Location: Quebec city, Quebec, Canada
You may read this : http://www.mc2racing.com/tech/20061012a/

It provide usefull informations about the cause of wheel hop.

And maybe Whiteline caster correction bushings.

http://www.whitelinesuspensionparts.com ... rod=KCA302

_________________
'94 Swift GT, Summer Beater.
'05 RAM 1500 5.7HEMI, Daily.
'01 Dodge Caravan, RIP.
'99 Mazda Protegé, RIP.
'92 Swift GT, SOLD.
'92 Swift GLX 4dr Sedan: SOLD.
'93 Metro, SOLD.
'86 Forsa GL, RIP.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Wheel hop problem
PostPosted: Mon Mar 23, 2015 4:02 am 
Offline

Joined: Wed Jun 11, 2008 5:48 pm
Posts: 100
Location: Norway
https://youtu.be/l2K-_T9mDE8

Her is a link to my swift that suffered of wheel hop.
Tryed everything. I think the problem was that the chassis where the toearms in the front i bolted on was way to rusty. Espesaly in the lifeend of the car. Had to trow away the car last week because af the rust. Not only there but some everyvere.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group